Foto av Räkor- och kronärtskocka med pasta från WW ViktVäktarna

Räkor- och kronärtskocka med pasta

5
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Medel
För den som tycker om både räkor, kronärtskocka och lite krydda i sin mat kan detta smarriga recept inte gå fel! Servera tillsammans med fullkornspasta.

Ingredienser

Pasta 100% fullkorn, okokt (typ spaghetti)

50 g

Tomat

3 st

Lök

½ medelstor(t)/medelstora

Kronärtskocka

200 g, hjärtan

Rapsolja

1 tsk

Vitlök

1 klyfta(or)

Skalade räkor

100 g

Citron

¼ st, 1-2 tsk saft

Persilja

1 tsk

Salvia

1 tsk

Kiwi

1 st

Yoghurt naturell 0,5%

2 dl

Instruktioner

  1. Koka pastan. Hacka tomat och lök. Låt kronärtskockshjärtan rinna av och dela i 4. Hetta upp olja och fräs lök och pressad vitlök. Tillsätt tomat och kronärtskockshjärtan och låt det sjuda på svag värme ca 10 min. Lägg i räkorna och smaka av med salt, peppar, citron och örter. Servera med pastan. Tärnad kiwi och yoghurt till dessert.