Foto av Rårakor med sötpotatis och löjrom från WW ViktVäktarna

Rårakor med sötpotatis och löjrom

6
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Rårakor är den bästa söndagslunchen, så gott och enkelt. Här är en variant där potatisen får samsas med sötpotatis.

Ingredienser

Potatis

6 st

Sötpotatis okokt

2 liten(t)/små

Margarin flytande 80%

2 msk

Fraiche 5%

1 dl

Löjrom

6 msk

Lök

½ st, röd/röda

Dill

½ knippe(n)

Morot

3 medelstor(t)/medelstora

Sallad

100 g, 1 påse salladsmix

Instruktioner

  1. Skala och riv potatisen grovt på ett rivjärn.
  2. Hetta upp margarinet i en stekpanna. Ta en fjärdedel av potatisen och lägg i stekpanna, platta ut den. Stek gyllenbrun på båda sidorna. Krydda med salt och peppar.
  3. Skiva löken tunt.
  4. Lägg en klick fraiche och löjrom på varje råraka. Strö över rödlök och lägg på en kvist dill. Servera tillsammans med morötter och sallad.