Foto av Regnbågslax med romsås från WW ViktVäktarna

Regnbågslax med romsås

7
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En riktigt somrig rätt som är lättlagad, god och nyttig! Färskpotatis till blir pricken över i!

Ingredienser

Regnbågslax

500 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Salt

2 msk, flingsalt

Potatis

800 g, gärna färskpotatis

Dill

2 msk, grovhackad

Stenbitsrom (caviar)

4 msk, röd

Citronpeppar

1 tsk

Fraiche 8%

4 msk

Majonnäs, lätt 30%

4 msk

Instruktioner

  1. Blanda rom, citronpeppar, fraiche och majonnäs till en sås. Koka färskpotatisen i rejält saltat vatten, låt de rinna av och strö över dillen. Hetta upp ett stekjärn, ringla på margarin och strö på saltet. Halstra fisken med skinnsidan neråt i ca 3 minuter, vänd på fisken och stek ytterligare ca 30 sekunder. Ta upp fisken och servera den tillsammans med sås och potatis.