Foto av Risotto med kyckling och purjo från WW ViktVäktarna

Risotto med kyckling och purjo

10
9
9
SmartPoints per portion
Total tid
50 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En matig och god risotto som du enkelt kan göra en stor omgång av och frysa in i matlådor.

Ingredienser

Purjolök

2 st

Kycklingbröstfilé

300 g

Vatten

1 liter

Kycklingbuljongtärning

2 st

Rapsolja

2 tsk

Vitlök

1 klyfta(or)

Timjan

1 tsk

Ris, okokt

3 dl, arborio

Gröna ärter

1 dl, frysta

Parmesanost riven

1½ dl

Instruktioner

  1. Strimla purjolök. Dela kyckling i mindre bitar.
  2. Koka upp vatten med buljongtärningar. Håll buljongen varm.
  3. Värm olja i en djup panna. Lägg ner purjolöken och stek den mjuk några minuter. Pressa ner vitlök och låt steka med hastigt. Blanda ner kyckling och timjan och stek tills kycklingen är gyllene.
  4. Tillsätt ris och låt fräsa med några minuter. Sänk värmen på plattan och tillsätt buljongen lite i taget, börja med ca 3 dl, sedan 1 dl efterhand som riset suger upp buljongen. Rör om då och då.
  5. Blanda ner ärtor när ett par minuter av koktiden återstår. Riset är klart när det fortfarande är en liten kärna i det (det är inte säkert att all buljong gått åt). Tillsätt då parmesan och låt den smälta. Smaka av med peppar.

Anteckning

Rör om i din risotto hela tiden. Dels gör det att den inte fastnar i botten, men framförallt gör det att riset släpper en del av sin stärkelse, vilket är det som ger risotton sin härliga krämighet.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!