Foto av Rispytt från WW ViktVäktarna

Rispytt

10
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Lätt
En vegetarisk pytt med ris och mycket grönsaker. Har du några andra favoritgrönsaker kan du givetvis använda dessa.

Ingredienser

Ris, okokt

½ dl

Margarin flytande 80%

1 tsk

Zucchini (squash)

1 bit(ar)

Spenat, färsk

2 dl

Morot

1 medelstor(t)/medelstora

Kålrot

1 bit(ar)

Paprika

½ st, röd

Paprika

½ st, gul

Champinjoner

5 st

Gröna ärter

½ dl

Kikärter, konserv

1 dl

Salt

1 krm

Peppar

1 krm

Baguette à 10 cm

1 st

Instruktioner

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skala och dela grönsakerna i mindre bitar.
  2. Stek dem mjuka i margarinet i en stekpanna. Blanda ner spenat, gröna ärter, kikärter och låt steka med på slutet.
  3. Rör ner i riset och krydda. Servera med baguette.