Foto av Rödbetssoppa från WW ViktVäktarna

Rödbetssoppa

1
1
1
SmartPoints per portion
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Rödbetssoppa - en spännande rätt med mycket färg och smak. En rätt man blir pigg av!

Ingredienser

Rödbetor, färska

6 st

Morot

1 st

Lök

2 st, gul/gula

Vitkål

1 klyfta(or)

Margarin flytande 80%

2 tsk

Grönsaksbuljong

1½ liter

Timjan

1 tsk

Lagerblad

1 st

Rödvinsvinäger

1 msk, mild

Fraiche 8%

4 msk

Instruktioner

  1. Skala grönsakerna och ansa vitkålen. Grovriv alla grönsakerna, gärna med matberedarens rivskiva. Hetta upp margarinet i en tjockbottnad kastrull och fräs alla grönsakerna, spara 1 dl av de rivna rödbetorna till senare. Tillsätt kryddor, vinäger och buljong, låt soppan koka ca 25 min utan lock på svag värme. Lägg i den sparade rivna rödbetan när det är några minuter kvar och smaka av med salt, peppar och eventuellt en skvätt vinäger eller en nypa socker. Servera med en klick fraiche.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!