ViktVäktarna - Rökig kyckling- och pastagratäng

Rökig kyckling- och pastagratäng

9
Points®
Total tid
35 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En smarrig pastagratäng går ju alltid ner! Testa denna smarriga variant med kycklingfärs. Serveras med en läcker fänkålssallad.

Ingredienser

Bönpasta okokt (100% bönor)

250 g

Purjolök

½ medelstor(t)/medelstora

Margarin flytande 80%

2 tsk

Paprikapulver

2 tsk, rökt

Kycklingfärs 5%

500 g

Honung, flytande

1 tsk

Spenat, färsk

70 g

Ost riven 17%

1 dl

Fänkål

½ medelstor(t)/medelstora

Bladpersilja

1 knippe(n)

Lök

½ st, röd/röda

Sallad

70 g

Citron

½ st

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Koka pastan al dente, spara lite av kokvattnet.
  3. Strimla purjo.
  4. Värm margarin i en panna och stek paprikapulver hastigt. Lägg därefter i färs, honung och purjo. Bryn så att den får fin färg och smaka av med salt och peppar. Lägg i spenat och låt den bli mjuk.
  5. Blanda kycklingfärsen med pastan, spä med lite av kokvattnet och lägg sedan över allt i en ugnsfast form. Strö över osten och gratinera tills det fått fin färg.
  6. Skiva fänkål tunt, grovhacka persilja, klyfta rödlök och blanda med salladen. Blanda ner rivet skal och pressad saft från citron. Servera till gratängen.