ViktVäktarna - Rostad butternutpumpa med ädelost

Rostad butternutpumpa med ädelost

4
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Ett suveränt tillbehör som passar till det mesta! Variera genom att byta ut pumpan mot exempelvis morötter eller sötpotatis, eller varför inte köra en blandning?

Ingredienser

Butternutpumpa

1 st

Olivolja

1 msk

Timjan

1 msk, hackad, färsk

Ädelost 30%

60 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala, dela och kärna ur pumpa. Dela pumpahalvorna i klyftor. Gnid in med olivolja. Salta och peppra ordentligt. Lägg på en ugnsplåt och tillaga i mitten av ugnen 30 minuter tills de blivit mjuka och fått en gyllenbrun färg. Ta ut och låt svalna något.
  3. Strö över timjan, smula över ädelost och servera.