Foto av Rostad butternutpumpa med ädelost från WW ViktVäktarna

Rostad butternutpumpa med ädelost

3
3
3
SmartPoints per portion
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Ett suveränt tillbehör som passar till det mesta! Variera genom att byta ut pumpan mot exempelvis morötter eller sötpotatis, eller varför inte köra en blandning?

Ingredienser

Butternutpumpa

1 st

Olivolja

1 msk

Timjan

1 msk, hackad, färsk

Ädelost 30%

60 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala, dela och kärna ur pumpa. Dela pumpahalvorna i klyftor. Gnid in med olivolja. Salta och peppra ordentligt. Lägg på en ugnsplåt och tillaga i mitten av ugnen 30 minuter tills de blivit mjuka och fått en gyllenbrun färg. Ta ut och låt svalna något.
  3. Strö över timjan, smula över ädelost och servera.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!