ViktVäktarna - Rostade kikärter med parmesan

Rostade kikärter med parmesan

4
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Lätt
Har inte inte testat rostade kikärter förut är det verkligen hög tid nu! De blir otroligt krispiga och goda. Dessa rostade kikärter har vi dessutom toppat med parmesan för att göra dem ännu lyxigare. Så sätt igång att unna dig!

Ingredienser

Kikärter, konserv

2 förp, avrunnen/avrunnet

Olivolja

1 msk

Svartpeppar

1 tsk

Parmesanost

1 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Torka helt torra med hushållspapper. Blanda med olja, peppar och nästan all ost och lägg på en bakplåt med bakplåtspapper.
  3. Sätt in i ugn ca 30 minuter tills de är gyllene och krispiga. Skaka om dem minst en gång under tiden.
  4. Låt dem svalna helt och toppa sedan med resterade parmesan.

Anteckning

När du rostar kikärter försvinner mycket av vätskan och energin blir mer koncentrerad. Därför får rostade kikärter ett Pointsvärde.