Foto av Ruccolapasta med lufttorkad skinka från WW ViktVäktarna

Ruccolapasta med lufttorkad skinka

8
Points®
Total tid
15 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Smakrik och lättlagad pastarätt med fetaost, cocktailtomater och parmaskinka.

Ingredienser

Pasta kokt (typ spaghetti)

250 g

Ruccola

70 g

Cocktailtomater

1 ask(ar)

Lök

1 st, röd/röda

Sockerärter

100 g

Salladsost (feta) 10%

50 g

Olivolja

2 msk

Vatten

1 msk

Balsamvinäger

1 msk

Salt

1 tsk

Svartpeppar

1 krm

Lufttorkad skinka

8 skiva(or)

Instruktioner

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Lägg ruccola, halverade tomater, skivad rödlök och strimlade sockerärter i en skål. Smula över salladsosten.
  3. Rör ihop olivolja, vatten och vinäger. Smaksätt med salt och svartpeppar. Droppa över salladen.
  4. Blanda ner den kokta pastan och servera med skinkan.
  5. Tips! Extra smak på rätten får du om du ugnsrostar tomaterna. Sätt ugnen på 200 grader, dela tomater i halvor, lägg i ugnsfast form, strö över flingsalt och svartpeppar, ringla lite olivolja och honung över och för mer smak, strö över lite finhackad vitlök. Rosta i ugn i ca 15-20 minuter.