Foto av Ryggbiff med mustig sås från WW ViktVäktarna

Ryggbiff med mustig sås

9
9
6
SmartPoints per portion
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Stekt ryggbiff med rotsaker och läcker kantarellsås. Riktigt höstiga smaker, passa på att laga denna rätt när den svenska svampsäsongen är igång!

Ingredienser

Ryggbiff nöt

600 g

Margarin flytande 80%

3 tsk

Morot

3 st

Palsternacka

1 st

Potatis

6 st

Vitlök

2 klyfta(or)

Lök

1 st, röd/röda

Rapsolja

2 tsk

Haricots verts

200 g

Timjan

1 msk, några kvistar

Kantareller

150 g

Kalvfond

2 msk

Vatten

2 dl

Matlagningsgrädde 4%

2 dl

Majsstärkelse (redning)

1 msk

Instruktioner

  1. Skala och skiva rotfrukterna. Lägg dem i en ugnsform tillsammans med tunt skivad lök, vitlök och timjan. Krydda med salt och peppar. Ringla över olja och tillaga i ugn 200° ca 30 min. Koka haricots i lättsaltat vatten ca 5 min. Stek ryggbiffen i 2 tsk margarin och krydda med salt och peppar. Ta upp biffarna och håll dem varma. Bryn svampen i resterande margarin, tillsätt de övriga ingredienserna till såsen. Låt det småkoka ett par minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera biffarna med rotfrukterna, sås, haricots verts och sallad.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!