Foto av Ryggbiff med rotsakslåda från WW ViktVäktarna

Ryggbiff med rotsakslåda

10
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Ugnsbakade tomater är ett underbart tillbehör, de blir så saftiga och goda att sås blir helt överflödigt.

Ingredienser

Palsternacka

3 medelstor(t)/medelstora

Morot

4 medelstor(t)/medelstora

Potatis

6 st

Majrova

1 bit(ar), 1 st

Schalottenlök

6 st

Vitlök

1 hel(a)

Rosmarin

5 g, några kvistar

Olivolja

1 msk

Tomat

4 st

Oregano

2 tsk

Basilika

2 tsk

Vitlök

½ klyfta(or)

Ryggbiff nöt

500 g

Olivolja

1 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skär rotsakerna i mindre bitar. Lägg dem i en plastpåse. Skala schalottenlöken och lägg ner. Lägg i rosmarin. Krydda med salt och peppar. Häll i 1 msk olja och blanda väl. Skär vitlöken i hälften. Lägg rotsaker och vitlök på en plåt. Ställ in mitt i ugnen i ca 40 minuter. Dela tomaterna på hälften. Blanda oregano och basilika. Pressa i vitlök. Fördela kryddorna på tomaterna. Strö över lite salt. Ställ in tomaterna i ca 20 minuter i ugnen. Stek köttet i olja. Krydda med salt och peppar. Servera ryggbiffen med rotsaker och tomaterna.