Foto av Sallad med kikärter, sötpotatis och fetaost från WW ViktVäktarna

Sallad med kikärter, sötpotatis och fetaost

8
6
3
SmartPoints per portion
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Testat sötpotatis i salladen någon gång? Så himla gott! Gör denna matiga sallad med ugnsrostad sötpotatis i kanel- och chilimarinad serverat tillsammans med kikärter, feta, mango och tunna skivor av rödbeta och zucchini. Ringla slutligen över en fräsch limedressing med sting av chili och vitlök - den är verkligen pricken över i:et!

Ingredienser

Sötpotatis okokt

500 g

Kanel

½ tsk

Chilipeppar

¼ st, röd/röda

Sesamolja

1 msk

Rödbetor, färska

4 st, förkokta

Zucchini (squash)

1 g

Mango

1 st

Salladsost (feta) 10%

100 g

Spenat

100 g

Kikärter, konserv

1 förp, avrunnen/avrunnet

Vitlök

2 klyfta(or)

Chilipeppar

¾ st, röd/röda

Lime

1 st

Vatten

1 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala och skär sötpotatis i tärningar. Blanda salt, peppar, kanel och chili med sesamolja och lägg i en påse tillsammans med sötpotatisen, blanda väl. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt och sätt in i ugnen ca 20 min.
  3. Skala och skiva sedan rödbetor tunt, gärna med mandolin. Hyvla långa remsor av zucchini med en potatisskalare. Skala och tärna mango. Dela fetan i mindre bitar.
  4. Lägg upp spenat i fyra skålar och fyll på med sötpotatis, grönsaker, feta och sköljda och avrunna kikärter.
  5. Blanda ihop pressad vitlök, finhackad chili, lime och vatten till en dressing. Ringla över salladen.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!