ViktVäktarna - Sallad med quinoa och ugnsstekta grönsaker

Sallad med quinoa och ugnsstekta grönsaker

6
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En riktigt god, varm och mättande sallad med quinoa, sötpotatis, rödbetor och broccoli. Passar lika bra till lunch som till middag. Eller varför inte servera den som en del av ett härligt buffébord?

Ingredienser

Sötpotatis okokt

300 g

Lök

2 st, röd/röda

Rapsolja

2 tsk

Broccoli

1 stånd

Rödbetor, färska

2 st, förkokta

Quinoa, okokt

2 dl

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Citron

1 st

Bladpersilja

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180°. Lägg ett bakplåtspapper i en stor ugnsform. Skala och skär sötpotatis i 2 cm stora bitar och rödlök i klyftor. Sprid ut sötpotatisen och löken i formen och ringla över olja. Ugnsstek i 20 minuter.
  2. Skär broccoli i mindre buketter och lägg ner i formen, ugnsstek i ytterligare ca 10 minuter eller tills allt mjuknat.
  3. Skär rödbetorna i smala klyftor och sätt in i ugnen mot slutet så att de blir varma.
  4. Koka quinoa enligt anvisning på förpackningen. Låt en buljongtärning koka med. Låt svalna 5 minuter.
  5. Blanda quinoan med rödbetorna, sötpotatisen, löken och broccolin. Tillsätt pressad citron och smaka av med salt och peppar. Strö över hackad persilja och blanda försiktigt.