Foto av Sallad Niçoise från WW ViktVäktarna

Sallad Niçoise

4
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Fräsch och somrig sallad med potatis, tonfisk och ägg. Mättande och god, perfekt till utflykten!

Ingredienser

Potatis

500 g, gärna färskpotatis

Tonfisk i vatten

400 g

Ägg

2 st, kokta

Olivolja

2 tsk

Sardeller (konserv)

4 st, eller ansjovisfiléer

Oliver i saltlag

12 stor(t)/stora, kärnfria

Schalottenlök

2 st

Cocktailtomater

12 st

Sallad

200 g, ca 1 huvud romansallad

Instruktioner

  1. Koka potatisen i rejält saltat vatten, låt den sedan svalna. Låt tonfisken rinna av, dela den i fina bitar samt strimla sardellerna eller ansjovisen på längden. Skala och hacka löken, skiva oliverna, halvera tomaterna, skär äggen i fyra klyftor, skölj och strimla salladen samt dela potatisen. Blanda samman allt i en stor skål och smaksätt med olivolja, svartpeppar och salt. Tips – Variera gärna med olika typer av sallad, krisp, spenat, rucola eller lollo rosso.