Foto av Salladsosttoppad lax i ugn från WW ViktVäktarna

Salladsosttoppad lax i ugn

14
9
4
SmartPoints per portion
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Ungsbakad lax toppad med salladsost. Serveras med potatis och rödbetor som får gå med i ugnen. Passar såväl till vardag som helg!

Ingredienser

Potatis

800 g

Rödbetor, färska

4 st, förkokta

Lax

500 g

Salladsost (feta) 10%

75 g

Turkisk yoghurt 10%

2 dl

Dill

½ knippe(n)

Senap (dijon)

2 tsk, honungsdijon

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 160°.
  2. Dela potatis i bitar och koka nästan klara i lättsaltat vatten. Slå av och låt vila.
  3. Dela rödbetor i klyftor.
  4. Lägg laxen i ugnsfast form, salta och peppra, strö över smulad salladsost och lägg potatis och rödbetor runt om laxen. Baka i ugn ca 20 minuter eller tills laxen är klar.
  5. Blanda ihop yoghurt, dill, senap och smaka av med salt och peppar. Servera lax med potatis, rödbetor och sås.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!