Foto av Salviarisotto med kycklingfilé från WW ViktVäktarna

Salviarisotto med kycklingfilé

9
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Det finns knappast något som är mer närande för själen än en härlig risotto. Denna är gjord med salvia och parmesan och serveras med kyckling.

Ingredienser

Vatten

8 dl

Kycklingbuljongtärning

2 st

Schalottenlök

2 st

Vitlök

1 klyfta(or)

Olivolja

1 msk

Arborioris

2 dl

Matlagningsvin, vitt

1½ dl

Salvia

½ kruka(or)

Parmesanost

1½ dl

Kycklingbröstfilé

600 g

Rapsolja

1 tsk

Instruktioner

  1. Koka upp vatten med buljongtärningar. Håll buljongen varm.
  2. Finhacka lök och vitlök och stek mjuk i olja i en traktörpanna. Tillsätt ris och låt fräsa med några minuter. Häll på vin och reducera tills ungefär hälften kokat bort, blanda runt hela tiden.
  3. Sänk värmen på plattan och tillsätt buljongen lite i taget, börja med ca 3 dl, sedan 1 dl efterhand som riset suger upp buljongen. Blanda runt då och då. Riset är klart när det fortfarande är en liten kärna i det, det är inte säkert att all buljong gått åt. Tillsätt då hackad salvia och parmesan och låt den smälta. Smaka av med salt och peppar.
  4. Stek kyckling i olja, krydda med salt och peppar. Skiva upp och servera till risotton.

Anteckning

Precis som annat kött mår kyckling bra av att få vila en stund innan den skärs upp, då behåller den sin saftighet.