Foto av Savoykålsrulader med svamp och couscous från WW ViktVäktarna

Savoykålsrulader med svamp och couscous

8
8
8
SmartPoints per portion
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Savoykålsrulader fyllda med svamp, couscous, soltorkade tomater, basilika och oregano, så gott!

Ingredienser

Couscous, okokt

2 dl

Svamp

500 g

Lök

2 st, gul/gula

Rapsolja

4 tsk

Soltorkade tomater, torra

4 st

Basilika

2 msk

Oregano

2 tsk

Savoykål

300 g, 8 stora blad

Vatten

8 dl

Matlagningsvin, vitt

2 dl

Grönsaksbuljongtärning

2 st

Majsstärkelse (redning)

4 tsk

Baguette à 10 cm

2 st

Instruktioner

  1. Koka couscous enligt anvisning på förpackningen.
  2. Hacka svamp och lök, fräs i 2 tsk olja. Blanda fräset med couscous, strimlade tomater, basilika och oregano. Krydda med salt och peppar.
  3. Lägg kålbladen i lättsaltat kokande vatten ca 3 min. Ta upp och låt rinna av, skär ev bort mittstjälken. Lägg 2 kålblad omlott och lägg på ¼ av couscousblandningen. Vik in kanterna och rulla ihop. Fäst ev med en tandpetare.
  4. Bryn i 2 tsk olja och efterstek sedan i vatten, buljongtärning och vin ca 20 min. Ta upp ruladerna och vispa ner såsredning. Smaka av med salt, peppar och oregano. Servera ruladerna med sås och en bit baguette.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!