Foto av Sej med couscous- och senapstäcke från WW ViktVäktarna

Sej med couscous- och senapstäcke

6
Points®
Total tid
55 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Couscous som du annars kanske inte äter den. Här i ett täcke med senap och persilja över fisk.

Ingredienser

Couscous, okokt

¼ dl, 2 msk

Grönsaksbuljong

½ dl

Potatis

800 g

Morot

600 g

Zucchini (squash)

2 medelstor(t)/medelstora, små

Ägg

1 st

Senap (dijon)

1 msk

Persilja

1 msk

Sej

500 g, 4 filéer

Rapsolja

2 tsk

Timjan

1 tsk, hackad

Kvarg naturell 1%

2½ dl

Citron

½ st

Dill

½ msk

Persilja

½ msk

Instruktioner

  1. Lägg couscousen i en skål och häll kokande buljong över. Låt det svälla ca 10 minuter. Skala potatis och morötter. Halvera zucchinin på längden och skiva den och morötterna. Tärna potatisen. Dela ägget och vispa äggvitan hårt. Sätt ugnen på 200°. Blanda äggula, senap, persilja och couscous, krydda med salt och peppar. Vänd försiktigt ner den vispade äggvitan. Torka av fiskbitarna och lägg i en ugnsform. Bred couscousmassan på fisken och tillaga i mitten av ugnen 15-20 minuter. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs potatistärningarna under lock ca 5 minuter. Smaka av med timjan, salt och peppar. Lägg i morötterna och fräs ytterligare 5 minuter. Tillsätt slutligen zucchinin och fräs ca 10 minuter till utan lock. Blanda samman kvarg med ¼ tsk rivet citronskal, 1 tsk pressad citron, örter, salt och peppar. Servera fisken med grönsakspannan och dressingen.