Foto av Shiitakesoppa från WW ViktVäktarna

Shiitakesoppa

2
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Till denna mustiga svampsoppa har vi valt den häftiga japanska svampen Shiitake. Du kan välja vilken svamp du vill, men testa gärna något nytt du med!

Ingredienser

Svamp

2 dl

Schalottenlök

1 st

Margarin flytande 80%

1 tsk

Vetemjöl

2 msk

Matlagningsvin, vitt

1 dl

Buljong

5 dl

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

1 dl

Mjölk 0,5%

1 dl

Persilja

1 msk

Instruktioner

  1. Rensa och hacka svampen (vi har valt shiitakesvamp) grovt. Finhacka lök, fräs lök och svamp i margarin i en gryta. Pudra över mjöl, tillsätt vin och buljong. Rör om och låt koka på svag värme ca 10 minuter. Tillsätt grädde och mjölk, smaka av med salt och peppar. Strö över finhackad persilja.