Foto av Skaldjursspett med couscoussallad från WW ViktVäktarna

Skaldjursspett med couscoussallad

9
7
7
SmartPoints per portion
Total tid
40 min
Förberedelse
25 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Fina spett med pilgrimsmusslor och räkor, serverade med pärlcouscoussallad.

Ingredienser

Couscous, okokt

2 dl

Fänkål

½ stånd

Paprika

1 st

Purjolök

½ st

Sallad

100 g

Apelsin

1 st

Senap

½ msk, söt

Olivolja

3 msk

Balsamvinäger

2 g

Blåmusslor kokta med lag, avrunna

300 g, pilgrimsmusslor

Räkor skalade

150 g, 400 g med skal

Instruktioner

  1. Koka couscous. Hyvla fänkål tunt och skär paprika i mindre bitar. Strimla purjolöken. Blanda grönsakerna med sallad och couscous. Pressa i saften från apelsinen. Krydda med salt och peppar. Rör samman senap, olja och balsamico. Smaka av med salt och peppar. Trä pilgrimsmusslor och räkor på spett. Grilla dem på grillen. Servera skaldjurspetten tillsammans med couscoussallad och vinägrett.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!