Foto av Skink- och mangoldgryta med dressing från WW ViktVäktarna

Skink- och mangoldgryta med dressing

9
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En härlig gryta med skinka och grönsaker som serveras med en lätt syrlig dressing.

Ingredienser

Skinkstek, benfri (fett bortskuret)

500 g

Mangold

300 g, el. spenat

Potatis

800 g

Morot

500 g

Lök

1 medelstor(t)/medelstora

Rapsolja

2 tsk

Köttbuljong

2½ dl

Kvarg naturell 1%

2½ dl

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Persilja

1 msk, hackad

Instruktioner

  1. Strimla skinkschnitzlarna. Skölj och torka mangolden. Ta bort de tjocka stjälkarna och strimla den. Skala och tärna potatis och morötter, strimla löken. Hetta upp oljan i en stekpanna. Bryn schnitzelstrimlorna ca 3-5 minuter, krydda med salt och peppar. Ta upp ur pannan. Fräs morot, potatis och lök i stekskyn under lock. Tillsätt mangold och fräs utan lock ca 5 minuter. Häll på buljong och låt det puttra ca 10 minuter. Rör ihop kvarg, finhackad chili och persilja. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner köttet i mangoldpannan och värm. Smaksätt med salt och peppar. Servera med dressingen.