Foto av Skinkstek med grönsaker från WW ViktVäktarna

Skinkstek med grönsaker

10
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
50 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En klassisk söndagsmiddag som brukar falla de flesta i smaken.

Ingredienser

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Lök

1 medelstor(t)/medelstora

Skinkstek, benfri (fett bortskuret)

600 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Vatten

3 dl

Potatis

800 g

Broccoli

1 stånd

Majsstärkelse (redning)

1 msk

Japansk soja

½ tsk, 2-3 droppar

Äppelmos

4 msk

Instruktioner

  1. Skala och dela varje morot i 3 bitar. Skala och dela löken i klyftor. Salta och peppra köttet. Bryn köttet runt om i margarin i en stekgryta. Låt lök och morötter följa med i pannan för att få lite färg. Tillsätt vatten i stekgrytan och lägg på locket. Koka på svag värme ca 40-50 minuter.
  2. Koka potatisen. Dela broccolin i buketter, koka knappt mjuka.
  3. Ta upp steken. Vispa ur pannan så att morötter och lök mosas runt i skyn. Sila av skyn i en kastrull, se till att mosa grönsaker och lök ordentligt så att du får med så mycket smak som möjligt (kasta sedan grönsaksmoset som blir kvar i silen). Koka upp skyn och om mer sås önskas, tillsätt lite mer vatten eller mjölk. Red av med maizena och tillsätt ev. soja för färgens skull. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skär upp steken i skivor och servera med potatis, sås, grönsaker och äpplemos.

Anteckning

Tillsätt 1-2 dl mjölk i skyn för att få mer sås. Om du hellre vill behålla och äta morötter och lök, lägg i dem när 15 min av koktiden återstår och låt istället en köttbuljongtärning sätta smak på såsen när du tillreder den.