Foto av Skurna pepparkakor från WW ViktVäktarna

Skurna pepparkakor

2
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
75
Svårighetsgrad
Medel
Fyll ditt kök med härlig juldoft! Att baka egna pepparkakor sätter guld på tillvaron och är fint att kunna bjuda på.

Ingredienser

Margarin 80%

100 g

Sirap

¾ dl

Socker

1¼ dl

Ingefära

2 tsk

Kanel

2 tsk

Kryddnejlika

1 tsk

Kardemumma

2 tsk

Citron

½ st, rivet skal

Vetemjöl

3½ dl

Bikarbonat

2 tsk

Mandel

25 g, hackad

Instruktioner

  1. Smält margarin, sirap och socker på svag värme, låt det svalna. Rör ner kryddor och citronskal. Blanda mjöl, bikarbonat och mandel, rör ner margarinblandningen. Arbeta ihop till en deg, ta upp och forma till 2 rullar ca 5 cm i diameter. Rulla in i plastfolie och låt vila i kyl över natten. Skär i tunna skivor och lägg på bakpappersklädd plåt. Grädda i 200° ca 6-7 min.