Foto av Snabb tarte flambée med rökt lax från WW ViktVäktarna

Snabb tarte flambée med rökt lax

13
11
11
SmartPoints per portion
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En riktig fusk-tarte flambée med libabröd som botten. Toppad med en kräm på färskost och västerbottensost, rödlök, gräslök, dill, lax och rom är det en riktig kalaspizza! Funkar lika bra en helgkväll som till påsk- eller midsommarfirandet.

Ingredienser

Färskost 7%

200 g

Ost 31%

2 dl, riven/rivet, Västerbotten

Lök

1 st, röd/röda

Gräslök

1 knippe(n)

Dill

1 knippe(n)

Libabröd, vete

4 stor(t)/stora

Lax kallrökt

150 g

Stenbitsrom (caviar)

80 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Blanda ihop färskost med västerbottenost.
  3. Finhacka rödlök, gräslök och dill.
  4. Bre på oströra på libabröden och grädda i ugn ca 5 minuter.
  5. Toppa med lax, rom, rödlök, gräslök, dill, salt och peppar.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!