Foto av Snabbgravad torsk från WW ViktVäktarna

Snabbgravad torsk

6
Points®
Total tid
1 tim 40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Lätt
Gravad torsk med rosépeppar och dill. Känns proffsigt, men är superenkelt! Det är dessutom lätt att skala upp receptet om det väntas gäster.

Ingredienser

Torsk

150 g

Socker

1 tsk

Salt

1 tsk

Rosépeppar

1 tsk, hela korn

Dill

1 knippe(n)

Potatis

2 st

Sparris

4 st

Brysselkål

4 st

Margarin flytande 80%

1 tsk

Mjölk 0,5%

1 dl

Sallad

1 dl, frissé

Citron

1 klyfta(or)

Instruktioner

  1. Gnid in torsken med socker, salt, krossad rosépeppar och rikligt med dill. Lägg fisken i en plastpåse och låt stå i kyl minst 1 timme, vänd påsen efter halva tiden. Koka potatis och grönsaker. Stek fisken i margarinet och häll sedan över mjölk blandat med mjöl. Låt koka upp. Servera med sallad och citron.