ViktVäktarna - Sommartårta med färska bär

Sommartårta med färska bär

6
Points®
Total tid
34 min
Förberedelse
25 min
Tillagningstid
9 min
Portioner
10
Svårighetsgrad
Lätt
En äkta klassiker! Läcker lätt sockerkaka toppad med färska bär – perfekt till sommarfikan på terrassen.

Ingredienser

Ägg

3 st

Socker

100 g

Vetemjöl

100 g

Färskost 4%

200 g

Citron

1 st, rivet skal

Florsocker

1 msk

Lemon curd

2 msk

Vatten

1 msk, hett

Hallon

200 g

Blåbär

100 g

Mynta

1 msk, några blad

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 220° (varmluftsugn 200°). Klä två runda formar (22 cm) med bakplåtspapper.
  2. Vispa ägg och socker i en stor skål till en ljus och fluffig smet. Blanda ner mjöl och fördela smeten i de två formarna.
  3. Grädda i ugn ca 8 minuter tills kakorna är gyllenbruna. Ta ut formarna och vänd upp och ner på ett galler. Täck kakorna med en kökshandduk och låt stå tills de har svalnat helt.
  4. Blanda ihop färskost, rivet citronskal och florsocker. Sprid ut hälften av krämen på ena sockerkakan. Blanda lemon curd med hett vatten och sprid sedan ut ovanpå. Toppa med de flesta av hallonen och blåbären. Lägg ihop kakorna och dekorera tårtans ovansida med resterande färskoströra, bär och myntablad.

Anteckning

Var väldigt försiktig när du vänder ner mjölet i de vispade äggen, så att du inte förlorar all luft du vispat i.