ViktVäktarna - Sötsur färsgryta med ris

Sötsur färsgryta med ris

12
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En snabblagad och god sötsur gryta med färs, paprika, svamp och ananas. En ny favoriträtt för hela familjen kanske!

Ingredienser

Ris, okokt

2 dl

Purjolök

1 medelstor(t)/medelstora

Paprika

1 st, röd

Champinjoner

250 g

Nötfärs 10%

400 g

Margarin flytande 80%

1 tsk

Ananas

½ st

Vatten

2 dl

Japansk soja

2 msk, japansk

Honung

1 msk, flytande

Vitvinsvinäger

2 tsk, 1-2 tsk

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Instruktioner

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Strimla purjolök och paprika, skiva svampen. Fräs tillsammans med färs i margarin.
  3. Skala och dela ananasen i bitar och lägg i pannan.
  4. Tillsätt vatten, soja, honung, vinäger och buljongtärning och sjud några minuter på svag värme. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera färsgrytan med ris.