Foto av Spaghetti meatball från WW ViktVäktarna

Spaghetti meatball

15
14
14
SmartPoints per portion
Total tid
1 tim
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En perfekt rätt för en romantisk lördagkväll! Servera gärna med en stor grönsallad till.

Ingredienser

Ägg

1 st

Kex salta (typ Saltiner)

10 st

Rosmarin

1 msk, torkad

Senap (dijon)

2 tsk

Oregano

1 msk, torkad

Nötfärs 10%

500 g

Lök

1 st, gul/gula

Olivolja

1 msk

Vitlök

2 klyfta(or)

Chili flakes

1 tsk

Tomater, krossade

800 g

Balsamvinäger

2 msk

Pasta okokt (typ spaghetti)

140 g

Basilika

1 kruka(or)

Parmesanost riven

1 dl

Instruktioner

  1. Vispa ägget i en skål. Smula ner kexen och lägg i rosmarin, senap, oregano och nötfärs. Arbeta snabbt ihop till en smet. Det är viktigt att inte röra om för mycket. Rulla ihop smeten till 16 bollar. Skala och finhacka löken, fräs i olivolja. Lägg i pressad vitlök och chiliflakes när löken blivit gyllenbrun. Häll i krossade tomater och balsamvinäger och koka 5 minuter. Lägg i köttbullarna och låt puttra 10 minuter. Koka pastan al dente i ordentligt saltat vatten. Häll av, men spara ett par deciliter av pastavattnet. Lägg pastan i en stor skål, häll på tomatsåsen och köttbullarna och rör runt. Häll eventuellt på lite av pastavattnet om såsen känns för tjock. Toppa med basilika, riven parmesan och svartpeppar.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!