ViktVäktarna - Spaghetti med bacon och savoykål

Spaghetti med kalkonbacon och savoykål

9
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Lite som en carbonara fast med savoykål. Supergod, snabb och enkel vardagsmiddag. Toppa gärna med lite riven parmesan.

Ingredienser

Pasta okokt (typ spaghetti)

200 g

Kalkonbacon

200 g

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

2 klyfta(or)

Savoykål

1 medelstor(t)/medelstora

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Spenat, förvälld/fryst

200 g

Instruktioner

  1. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Spara lite av kokvattnet.
  2. Skiva bacon i mindre bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Strimla savoykål.
  3. Hetta upp en panna och stek bacon tills det är krispigt. Tillsätt lök och fräs tills den är mjuk. Blanda ner vitlök och kål och låt steka med några minuter.
  4. Häll på matlagningsbas och lite av pastavattnet och låt bli varmt. Krydda med salt och peppar och blanda ner spenat. Låt den sjunka ihop och blanda slutligen ner pastan.