ViktVäktarna - Spaghetti med mozzarellafyllda köttbullar och tomatsås

Spaghetti med mozzarellafyllda köttbullar och tomatsås

15
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Vad är mer ljuvligt än köttbullar i tomatsås med pasta? Jo, det ska vi berätta! Köttbullar gjorda av en blandning på nöt-, fläsk- och lammfärs, parmesan och basilika och sedan fyllda med mozzarella. Visst vattnas det i munnen? Denna rätt är en garanterad hit hos alla köttbulleälskare där ute. Gör den snarast!

Ingredienser

Nötfärs 5%

120 g

Fläskfärs 15%

120 g

Lammfärs 15%

100 g

Ströbröd (skorpmjöl)

6 msk

Mjölk 0,5%

2 msk

Ägg

1 st

Vitlök

1 klyfta(or)

Parmesanost

½ dl

Basilika

6 msk, hackad

Mozzarella

40 g

Tomatsås

5 dl

Vatten

1 dl

Pasta 100% fullkorn, okokt (typ spaghetti)

200 g

Parmesanost

2 msk

Instruktioner

  1. Blanda ihop färs, ströbröd, mjölk, ägg, finriven vitlök, parmesan, 4 msk hackad basilika, salt och peppar.
  2. Dela mozzarella i 16 små bitar och klä in varje bit i färs och forma köttbullar.
  3. Koka upp tomatsås och vatten och lägg ner köttbullarna. Låt sjuda under lock tills köttbullarna är genomstekta, ca 10 minuter.
  4. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  5. Blanda ner avrunnen pasta i tomatsåsen och servera toppat med parmesan och resterande basilika.

Anteckning

Det går fint att byta färsen mot kalkonfärs om du föredrar det. Givetvis kan du också göra din egna tomatsås om du har lite extra tid.