Foto av Spätta med citronyoghurt från WW ViktVäktarna

Spätta med citronyoghurt

7
6
6
SmartPoints per portion
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En fiskmåltid med milda, fina smaker. Bulgur är väldigt gott till, men kan självklart bytas ut mot t ex pasta, cous cous eller pressad potatis.

Ingredienser

Rödspätta

600 g

Olivolja

2 tsk

Vatten

2 msk

Citron

½ st, saft

Bulgur, okokt

2 dl

Gröna ärter

2 dl

Sallad

200 g, ca ½ huvud

Dill

2 msk

Morot

2 st

Matlagningsyoghurt 8%

1 dl

Citron

1 st, rivet skal

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150°. Pensla en ugnsfast form med olja. Lägg i fisken. Häll på vatten och pressa i saften från citronen. Krydda med salt och peppar. Ställ in fisken mitt i ugnen i 10 minuter. Koka bulgur. Blanda ihop gröna ärtor med skuren sallad, hackad dill och fint strimlade morötter. Blanda samman yoghurt och fint rivet citronskal. Servera fisken med bulgur, sallad och sås.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!