Foto av Spättfilé i kräftsås från WW ViktVäktarna

Spättfilé i kräftsås

5
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Medel
En ljuvlig fisk- och skaldjursrätt med mycket dillsmak, mums!

Ingredienser

Rödspätta

250 g

Fiskbuljong

1 dl

Vetemjöl

1 msk

Mjölk 0,5%

1 dl

Kräftstjärtar

1 dl

Dill

1 msk

Potatis

2 st

Broccoli

½ stånd

Instruktioner

  1. Rulla spättafilén och lägg i en ugnsform. Häll på buljong, täck med folie och tillaga i ugn 175° ca 15 minuter. Ta ut fisken, häll av och spara buljongen. Håll fisken varm under folie. Rör ut mjölet i hälften av mjölken till en redning. Koka upp resterande mjölk och buljong. Vispa ner redningen, tillsätt kräftstjärtar och dill. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis och broccoli.