Foto av Spenatsoppa från WW ViktVäktarna

Spenatsoppa

5
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Lätt
Spenatsoppa är en riktig klassiker som alltid funkar! I denna har vi blandat ner kokosmjölk som ger en väldigt trevlig ny smak till en i övrigt klassisk soppa.

Ingredienser

Lök

½ st, gul/gula

Margarin flytande 80%

1 tsk

Vetemjöl

1 msk

Buljong

2 dl, grönsak

Spenat, förvälld/fryst

1 dl, fryst, hackad

Kokosmjölk, lätt

½ dl

Ägg

1 st

Mjölk 0,5%

1 dl

Instruktioner

  1. Finhacka löken och stek gyllenbrun i margarin.
  2. Blanda ner mjöl och rör om. Häll på buljong och koka upp. Tillsätt spenat, låt soppan koka ca 3 minuter.
  3. Rör ner kokosmjölk och mjölk, låt det bli varmt. Servera soppan med kokta ägghalvor och ev. en bit bröd.