Foto av Stekt kalkonfilé med apelsinsås från WW ViktVäktarna

Stekt kalkonfilé med apelsinsås

8
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Härlig kalkonfilé, som du med fördel ska använda stektermometer till så att den inte ska bli torr. Kalkon är ett bra alternativ till den något fetare gåsen.

Ingredienser

Kalkonbröstfilé

600 g

Margarin flytande 80%

1 msk

Apelsin

2 st

Potatis

800 g

Brysselkål

400 g

Rörsocker

2 msk

Rödvinsvinäger

½ dl

Hönsbuljong

5 dl

Majsstärkelse (redning)

1 msk

Vin, rött 11%

2 msk

Instruktioner

  1. Skala och koka potatisen. Bryn kalkonfilén i margarin, lägg över i en ugnsform och stek klart i ugn 175° ca 20 min. Skala apelsinerna med potatisskalaren. Strimla skalet och låt de sjuda i vatten ca 15 min. Koka socker och vinäger på medelvärme till en sirapskonsistens. Vispa ner 1 dl buljong och tillsätt hälften av de strimlade apelsinskalen och resterande buljong. Vispa ihop redning och vin, vispa ner det i buljongen. Låt sjuda ca 4-5 min. Smaka av med salt och peppar. Skär ut hinnfria klyftor av apelsinerna. Skär upp kalkonfiléerna och lägg apelsinklyftor och resterande apelsinstrimlor ovanpå. Servera med potatis, sås och kokt brysselkål.