Foto av Stekta äpplen med vaniljsås från WW ViktVäktarna

Stekta äpplen med vaniljsås

20
Points®
Total tid
3 tim 25 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
8
Svårighetsgrad
Lätt
Varmt och kallt i perfekt kombo! Äpplena går att byta ut mot t.ex. nektariner om du tycker bättre om det.

Ingredienser

Vaniljstång

1 st

Turkisk yoghurt 10%

1 liter

Socker

2½ dl

Honung, flytande

½ dl

Äpple

5 medelstor(t)/medelstora

Smör

30 g

Kanel

½ msk, malen

Instruktioner

  1. Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur fröna. Vispa ihop yoghurt, 2 dl socker, honung och vaniljfrön till en jämn smet. Kör smeten i en glassmaskin eller lägg det i en form i frysen. Rör i så fall om i glassen varje halvtimme så blir den mycket krämigare. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i klyftor och stek i smör, resterande socker och kanel. Servera med glassen.