Foto av Strömming och potatismos från WW ViktVäktarna

Strömming och potatismos

5
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Strömmingen paneras med både ägg, mjöl och ströbröd. Som tillbehör, servera morot. Med rätt mängder och tillbehör är allt tillåtet.

Ingredienser

Strömming

600 g

Vetemjöl

2 msk

Ägg

1 st

Ströbröd (skorpmjöl)

2 msk

Dill

1 dl

Persilja

1 dl

Potatis

10 st

Mjölk 0,5%

2 dl

Salt

1 tsk

Vitpeppar

1 krm

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Doppa filéerna i vetemjöl, därefter i ägg och ströbröd.
  3. Fördela hackad dill och persilja på hälften av filéerna. Lägg de andra filéerna över och salta.
  4. Lägg sedan fisken i en braspanna och stek ca 5 minuter på varje sida i mitten av ugnen.
  5. Potatismos: Koka potatis i lättsaltat vatten.
  6. Mosa i kastrullen med potatisstöt eller elvisp.
  7. Späd med mjölk lite i sänder och arbeta moset luftigt.
  8. Smaksätt med salt och till exempel riven muskot. Servera med råriven morot.