ViktVäktarna - Sushi makirullar med krispig kyckling

Sushi makirullar med krispig kyckling

10
Points®
Total tid
1 tim 20 min
Förberedelse
45 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Avancerat
Ok, det är lite pilligt att göra egna makirullar - men du fixar det! Och har du gjort det en gång är det helt beroendeframkallande. Dessa godingar är fyllda med pankopanerad krispig kyckling, avokado, morot, gurka och paprika.

Ingredienser

Sushiris

250 g

Risvinäger

2 msk

Socker

2 tsk

Kycklingbröstfilé

100 g

Vetemjöl

2 tsk

Ägg

1 st

Panko ströbröd

2 msk

Avokado

½ liten(t)/små

Morot

1 medelstor(t)/medelstora, liten

Gurka

1 bit(ar)

Paprika

1½ st, spetspaprika

Nori (alger)

4 st

Japansk soja

1 msk

Wasabi

4 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  3. Vispa ihop vinäger, socker och lite salt tills sockret lösts upp. Blanda ner i riset och blanda ordentligt. Låt stå minst 15 minuter.
  4. Lägg kycklingen mellan två ark plastfolie och banka ut lätt så att den blir ca 5 mm tjock. Vänd kycklingen i mjöl blandat med lite salt och peppar. Vänd sedan i uppvispat ägg och slutligen i panko. Lägg över i en ugnsform med bakplåtspapper och sätt in i ugnen tills den är genomstekt, ca 5 minuter. Låt svalna och skiva upp i ca 5 mm tjocka skivor.
  5. Strimla under tiden avokadon och alla grönsaker.
  6. Lägg ut en sushimatta och lägg på ett noriblad med den glasiga sidan nedåt. Bre ut en fjärdedel av riset på två tredjedelar av noribladet, lämna ca 2 cm blad utan fyllning. Pensla lite vatten på den tomma delen av bladet. Fyll på med kyckling och grönsaker i mitten av bladet och rulla försiktigt ihop sushimattan. Upprepa med resterande noriblad och fyllning.
  7. Skiva upp lagom tjocka bitar med en vass kniv och servera med soja och wasabi.

Anteckning

Har du ingen sushimatta funkar det bra med en tunn kökshandduk.