Foto av Svamp- och skinkpaj från WW ViktVäktarna

Svamp- och skinkpaj

13
Points®
Total tid
1 tim 5 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
50 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
Matpajer finns i många varianter, men en klassisk svamp- och skinkpaj går alltid hem! Använd rökt skinka för att få mycket smak.

Ingredienser

Margarin flytande 80%

100 g

Cottage cheese, naturell 4%

100 g

Vetemjöl

3¼ dl

Champinjoner

300 g

Salladslök

100 g, 1 knippe

Vitlök

2 klyfta(or)

Skinka

120 g, rökt

Olivolja

2 tsk

Fraiche 8%

2 dl

Mjölk 3%

2 dl

Ägg

2 st

Ost riven 17%

8 msk

Tomat

6 st

Sallad

3 dl

Lök

1 st, röd/röda

Instruktioner

  1. Blanda samman margarin, cottage cheese och mjöl i en mixer. Tryck ut den i en form med löstagbara kanter. Nagga botten och låt den vila 1 timme i kylen. Förgrädda pajskalet i ugn 200° i 15 min, låt den därefter svalna 10 minuter. Tvätta och klyfta svampen, skär salladslöken i centimeterbreda skivor, hacka vitlöken och strimla skinkan. Hetta upp olivoljan i en teflonpanna och fräs svamp, vitlök och lök, låt det svalna. Vispa samman fraiche, mjölk, ägg och riven ost. Blanda ner grönsaker och skinka. Krydda och smaka av. Häll fyllningen i pajskalet och grädda i ca 40 minuter i 200°. Servera med tomatsallad.