Foto av Svampgratinerad falukorv från WW ViktVäktarna

Svampgratinerad falukorv

15
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Falukorv på nytt sätt! Här är den svamgratinerad med persilja och dragon. Servera med pasta eller potatismos.

Ingredienser

Pasta okokt (typ penne)

4 dl

Falukorv 18%

400 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Vetemjöl

1 msk

Mjölk 0,5%

1 dl

Champinjoner konserv

2 dl, hela

Persilja

½ dl, hackad

Dragon

1 tsk

Ost riven 17%

1 dl

Fraiche 5%

1 dl

Cocktailtomater

5 st

Instruktioner

  1. Koka pastan. Skiva korven och lägg den i en ugnsform. Fräs svampen i margarin. Pudra över mjöl, rör om och späd med mjölk och lite svampspad. Koka upp under omrörning. Låt svalna, blanda ner fraiche, ost, dragon och persilja. Fördela det över korven. Gratinera i ugn 225° ca 20 min tills det fått fin färg. Servera med pasta, halverade tomater och en sallad.