Foto av Svampgryta med quorn från WW ViktVäktarna

Svampgryta med quorn

5
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Meat free Monday!? Vegetarisk svamp och vitkålsgryta med quorn, som bara blir bättre om den får stå lite.

Ingredienser

Potatis

800 g

Vitkål

500 g, ca ½ huvud

Lök

1 st, gul/gula

Champinjoner konserv

200 g, 1 burk

Quornfärs

200 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Vetemjöl

1 msk

Japansk soja

1 msk

Grönsaksbuljong

2 dl

Lingonsylt

2 msk

Instruktioner

  1. Koka potatisen. Strimla vitkålen fint och lägg den i en gryta. Hacka lök, fräs den, färs och svamp i margarin i en stekpanna och flytta över det i grytan. Strö över mjöl, salt och peppar. Tillsätt soja och buljong. Låt koka ca 15 minuter. Späd ev. med mer buljong och smaka av med mer kryddor. Servera grytan med kokt potatis, lingonsylt och en sallad. Tips! Den blir bara godare om den får stå en stund eller gärna till nästa dag.