ViktVäktarna - Svart linsgryta

Svart linsgryta

5
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En smarrig svart linsgryta smaksatt med en varm afrikansk kryddblandning och serverad med ris, salladslök, en klick yoghurt och citron. Hur gott som helst!

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Ingefära

1 bit(ar)

Vitlök

2 klyfta(or)

Rapsolja

2 tsk

Paprikapulver

2 tsk

Cayennepeppar

½ tsk

Lökpulver

½ tsk

Kardemumma

½ tsk

Kanel

½ tsk

Vatten

2 dl

Krossade tomater

1 förp

Umamibuljongtärning

1 st

Torra belugalinser

2 dl

Basmatiris okokt

2 dl

Citron

1 st

Grekisk yoghurt 0%

1 dl

Salladslök

2 st

Instruktioner

  1. Finhacka lök. Riv ingefära och vitlök.
  2. Värm olja i en gryta och stek löken ca 10 minuter på medelvärme. Blanda ner ingefära, vitlök och kryddor, låt steka med ca 1 minut. Blanda ner vatten, krossade tomater, buljongtärning och sköljda linser och låt sjuda ca 25 minuter under lock.
  3. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  4. Smaka av grytan med pressad citron och servera med ris, yoghurt och strimlad salladslök.