Foto av Taco med fisk från WW ViktVäktarna

Taco med fisk

9
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Medel
Byt ut den klassiska köttacon till en med fisk. Härligt friska smaker i form av lime och koriander. Cole slaw är ett måste till.

Ingredienser

Torsk

150 g

Lime

1 st

Inlagda jalapeños

1 st, ½ msk hackad

Rapsolja

1 tsk

Vitkål

1 dl, riven/rivet

Majonnäs 80%

1 msk

Salladslök

1 st

Tomat

2 st

Lök

¼ st, röd/röda

Vitlök

½ klyfta(or)

Koriander

1 tsk, färsk hackad

Tacoskal

2 st

Sallad

1 dl

Instruktioner

  1. Skär fisk i bitar. Pressa över en halv lime och blanda i jalapenos. Krydda med salt och peppar. Låt marineras i 10 min. Stek sedan i rapsolja. Gör cole slaw: Blanda vitkål med majonnäs. Pressa i en halv lime. Strimla salladslök fint och rör i. Smaka av med salt och peppar. Gör salsa: Hacka tomater, skala och finhacka lök och vitlök. Blanda ihop med koriander. Krydda med salt och peppar. Värm tacoskalen i ugn. Lägg salladsblad, fisk och cole slaw i tacoskalen. Toppa med salsa.