ViktVäktarna - Tagliatelle med fläskfilé och vitvinssås

Tagliatelle med fläskfilé och vitvinssås

12
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Fläskfilé och pasta i en krämig vitlöksdoftande vitvinssås smaksatt med persilja och senap. Hur gott som helst och funkar till både vardag och fest.

Ingredienser

Fläskfilé

500 g

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

2 klyfta(or)

Pasta okokt (typ spaghetti)

250 g, tagliatelle

Olivolja

½ msk

Matlagningsvin, vitt

2 dl

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Senap

½ msk, grovkornig

Honung, flytande

1 tsk

Bladpersilja

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Strimla kött, skiva lök tunt och finhacka vitlök.
  2. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Spara drygt 1 dl av kokvattnet.
  3. Värm olja i en djup panna och stek köttet och löken några minuter. Blanda ner vitlök och låt den steka med en stund.
  4. Häll på matlagningsvin och låt det reduceras till hälften. Blanda ner matlagningsgrädde, senap och honung och låt sjuda ca 5 minuter.
  5. Hacka persilja och blanda ner hälften i såsen tillsammans med pasta och pastavatten. Smaka av med salt och peppar och toppa med resterande persilja.