Foto av Tagliatelle med grönmögelost, skinka och grönsaker från WW ViktVäktarna

Tagliatelle med grönmögelost, skinka och grönsaker

11
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En bra vardagsrätt som går snabbt att laga till. Såsen tillreder du medan pastan kokar.

Ingredienser

Pasta okokt (typ spaghetti)

225 g

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

1 klyfta(or)

Margarin flytande 80%

1 msk

Skinka

100 g, rökt

Vetemjöl

1½ msk

Ädelost 30%

50 g

Mjölk 0,5%

3 dl

Broccoli

200 g

Gröna ärter

1 dl

Salt

1 tsk

Peppar

1 krm

Instruktioner

  1. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Hacka lök och fräs den tillsammans med pressad vitlök. Skär skinkan i tärningar och låt denna fräsa med. Rör ner vetemjöl. Smula ner osten, rör om och häll över mjölken. Lägg ner broccoli i buketter och djupfrysta ärter. Låt allt puttra 4-5 minuter. Krydda med salt och peppar. Tips! Ärterna kan bytas ut mot majs, bönor eller någon annan grönsak. Om färska ärter används, låt dem puttra med någon enstaka minut.