Foto av Thai kalkonbiff med nudelsallad från WW ViktVäktarna

Thai kalkonbiff med nudelsallad

9
9
9
SmartPoints per portion
Total tid
0 min
Förberedelse
0 min
Tillagningstid
0 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Medel
Massor med goda smaker samsas i denna rätt. Dessutom en fröjd för ögat!

Ingredienser

Kalkonfärs 10%

100 g

Äggvita

1 st

Ströbröd (skorpmjöl)

½ msk

Koriander

½ msk, färsk, hackad

Lime

½ st

Vitlök

½ klyfta(or)

Äggnudlar okokta

40 g

Gurka

st

Purjolök

¼ st

Salladskål

¼ st

Sugar snaps

1 dl

Chilipeppar

st, röd/röda

Japansk soja

1 msk

Sesamfrön

1 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda färs med äggvita, ströbröd och koriander. Riv skal från lime och pressa i vitlök. Krydda med salt och peppar. Forma till små biffar och lägg i en ugnsfast form. Ställ in i ugn i ca 10 min. Koka nudlar i saltat vatten. Skär gurka fint. Strimla purjolök, salladskål och sugar snaps. Finhacka chili. Blanda grönsakerna med soja, smaka av med salt och peppar. Rosta sesamfrön i en torr stekpanna. Lägg upp nudlar på en tallrik. Lägg på grönsaker och kalkonbiffen, strö över sesamfrön. Servera gärna med en bit lime att pressa över.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!