ViktVäktarna - Timjandoftande köttfärspanna med salladsost

Timjandoftande köttfärspanna med salladsost

13
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Snabblagad och god vardagsrätt med färs, grönsaker och ost.

Ingredienser

Ris, okokt

2 dl

Lök

1 st, gul/gula

Paprika

2 st, gröna

Purjolök

1 medelstor(t)/medelstora

Rapsolja

2 tsk

Nötfärs 10%

400 g

Vatten

2 dl

Köttbuljongtärning

½ st

Timjan

1 tsk, torkad

Mejram

1 tsk, torkad

Salladsost (feta) 10%

100 g

Instruktioner

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackning.
  2. Skala och hacka lök. Skiva paprika och purjolök.
  3. Hetta upp olja i en panna och bryn färs tillsammans med lök, vatten och buljongtärning.
  4. Blanda ner purjolök och paprika och låt puttra ca 10 min. Smaka av med timjan, mejram, salt och peppar.
  5. Smula över ost och servera med ris.