Foto av Tonfiskbiff med bulgursallad från WW ViktVäktarna

Tonfiskbiff med bulgursallad

7
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Medel
Variant på klassisk fiskburgare, med härlig bulgursallad som tillbehör.

Ingredienser

Tonfisk i vatten

140 g

Ägg

1 st

Ströbröd (skorpmjöl)

1 msk

Pinjenötter

½ msk

Citron

st

Vitlök

½ klyfta(or)

Basilika

1 msk, hackad, färsk

Margarin flytande 80%

2 tsk

Bulgur, okokt

dl

Purjolök

¼ medelstor(t)/medelstora

Cocktailtomater

5 st

Paprika

st

Ruccola

1 dl

Instruktioner

  1. Häll av vattnet från tonfiskburken och lägg tonfisken i en skål. Knäck i ägg. Rör i ströbröd och hackade pinjenötter. Riv i skal från citron. Pressa i vitlök och rör i basilika. Krydda med salt och peppar. Forma till två biffar och stek dem i margarin. Koka bulgur. Strimla purjolök fint och halvera tomaterna. Hacka paprika i bitar. Blanda bulgur med grönsaker och servera tillsammans med biffarna.