Foto av Torsk med brynt smör, pepparrot och honungsglaserad fänkål från WW ViktVäktarna

Torsk med brynt smör, pepparrot och honungsglaserad fänkål

8
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kombon av en härlig bit torsk och brynt smör är oslagbar. Det här receptet kan tyckas vara mer en helgrätt än en vardagsrätt, men är så enkel att göra så det är vilket som. Serveras här med honungsglacerad fänkål som får smak av kummin.

Ingredienser

Torsk

600 g, 4 filéer

Kapris

1 msk

Pepparrot

2 msk, riven/rivet

Dill

1 knippe(n)

Smör

2 msk

Stenbitsrom (caviar)

2 msk

Fänkål

2 medelstor(t)/medelstora, små

Olivolja

1 msk

Kummin

1 tsk

Honung

2 msk

Grekisk yoghurt 10%

1 dl

Instruktioner

  1. Salta och peppra torskfiléerna. Lägg dem i en ångtillsats och ånga 10 minuter tills de är 53 grader i innertemperatur.
  2. Under tiden, grovhacka kapris, riv pepparrot och finhacka dill. Bryn smöret i en kastrull. Lägg i kaprisen och hälften av pepparroten i smöret när det är brynt.
  3. Dela fänkålen på längden så du får fyra snygga halvor. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Salta fänkålshalvorna och stek dem på medelhög värme tills de är brynta på båda sidorna. Tillsätt kummin. Lägg i honungen och låt koka in i fänkålen. Vänd runt då och då.
  4. Lägg upp torsk och fänkål och skeda över det brynta smöret över torsken och toppa med mer pepparrot. Toppa fänkålen med yoghurt.

Anteckning

Värm gärna serveringstallrikarna så håller sig maten varm längre och så känns middagen lite lyxigare.