ViktVäktarna - Tortillasoppa med bönor och avokado

Tortillasoppa med bönor och avokado

7
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Soppa möter tex-mex och det är sannerligen ett bra möte! Chipotle- och spiskumminkryddad krämig tomatsoppa med bönor och majs, toppad med avokado, koriander och tortillachips. Du hör ju - galet gott!

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Avokado

1 liten(t)/små

Rapsolja

1 tsk

Vitlök

2 klyfta(or)

Chipotlepasta

2 msk

Spiskummin

1 tsk

Chilipulver

1 tsk

Krossade tomater

1 förp

Vatten

2 dl

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Tortillabröd

4 liten(t)/små

Svarta bönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Majs

2 dl

Koriander

1 kruka(or)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250° och grill.
  2. Finhacka lök. Skiva avokado på bredden.
  3. Hetta upp olja i en gryta och stek löken mjuk några minuter. Pressa i vitlök och blanda ner chipotlepasta, spiskummin och chilipulver. Låt fräsa med kort.
  4. Blanda ner krossade tomater, vatten, matlagningsbas och buljongtärning. Låt puttra under lock ca 10 minuter.
  5. Dela tortillabröden i trekanter och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Baka hastigt i ugn tills de blivit krispiga.
  6. Blanda ner sköljda och avrunna bönor och majs i soppan och låt allt bli varmt. Toppa soppan med avokado och koriander och servera med tortillachipsen.

Anteckning

Det är gott med en klick kall gräddfil i soppan när den ska serveras.